Ohita
K2 on oikea supervitamiini

Tiedote -

K2 on oikea supervitamiini

Tanskalainen Henrik Dam löysi K-vitamiinin 1935, ja hänelle myönnettiin siitä Nobelin palkinto. K-kirjain tulee tanskan sanasta koagulation (hyytyminen). K-vitamiini esiintyy ravinnossa kahdessa eri muodossa, K1 (fyllokinoni) ja K2 (menakinoni). K1:tä on vihreissä kasviksissa ja K2:ta fermentoiduissa maitotaloustuotteissa (rasvaisissa juustoissa, rahkassa) ja nattossa. Juustojen valmistuksessa käytetyt bakteerit syntetisoivat K2-vitamiinia, mutta eri juustojen K2-pitoisuus vaihtelee suuresti, 3– 802 ng/g. Tutkijat suosittelevat K2:ta päivittäin 180-360 mikrogrammaa (µg), mikä edellyttäisi, että söisimme päivittäin vähintään 225–445 g ranskalaista Munster-juustoa tai kaksi kertaa enemmän skandinaavisia juustoja. K2:n biologisesti aktiivisin ja tehokkain muoto on menakinoni-7 (MK7), jonka raaka-aine ravintolisävalmisteissa on japanilaisten aamiaisherkku natto.

Yli 50 vuotta uskottiin, että K-vitamiinilla on merkitystä vain veren hyytymisessä, kunnes 1980-luvulla luustosta löytyi K-vitamiinista riippuvaisia proteiineja, jotka osallistuvat kalsiumin aineenvaihduntaan luustossa ja verisuonten seinämissä. Tämä havainto käynnisti vilkkaan tutkimustoiminnan. Nyt tiedetään, että K2-vitamiini pitää yllä fyysistä kuntoa ja ohjaa ravinnon kalkin luustoon ja estää sitä kertymästä valtimoiden seinämiin.

K2-vitamiini toimii solujen pienoisvoimalaitoksissa, mitokondrioissa, joita se auttaa tuottamaan elimistön tarpeisiin energiaa.

Vaihdevuodet ohittaneiden naisten ja ikääntyvien miesten luusto haurastuu ja valtimoiden kalkkiutuminen lisääntyy, mikä liittyy K2-vitamiinin piilevään puutteeseen; se voidaan korjata helposti nauttimalla K2-vitamiinia ravintolisänä. Japanissa K2-vitamiinia suositellaan virallisesti luukadon ehkäisyyn ja hoitoon, mutta EU:n komissio on hyväksynyt terveysväittämät "K-vitamiini edistää luiden pysymistä normaaleina" sekä "edistää veren normaalia hyytymistä", joita saa käyttää K-vitamiinivalmisteiden markkinoinnissa. K2-vitamiinin teho paranee, kun sitä nautitaan yhdessä C- ja D-vitamiinien kanssa.

Syksyn uutuus on Tri Tolonen K2-vitamiini, jonka sisältämä K2-vitamiini on kaikkein aktiivisin muoto menakinoni-7. Lisäksi valmiste sisältää D3-vitamiinia joka toimii aktiivisesti K2-vitamiinin kanssa, sekä C-vitamiinia joka edistää normaalia kollageenin muodostumista verisuonten normaalia toimintaa varten.

Kirjoittaja: Tohtori Matti Tolonen

Tri Tolonen K2 Super 100 µg + D- ja C-vitamiini 60 tabl.

OVH noin: 19 € 60 tabl.

Terveyskaupat, luontaistuoteosastot ja apteekit

Tuotenäytteet ja lisätiedot: kuluttajapalvelu@midsona.fi

Puh. 020 743 4755

Aiheet

Kategoriat


Midsona on yksi Pohjoismaiden johtavista luonnolliseen itsehoitoon keskittyvistä yrityksistä. Toimintamme perustuu pitkään kokemukseen ja ammattitaitoon toimialallamme sekä edustamiimme hyvin tutkittuihin ja luotettaviin tuotteisiin.

Yhteyshenkilö/-t

Mariel Eklund

Mariel Eklund

Lehdistön yhteyshenkilö
Johanna Ronkainen

Johanna Ronkainen

Lehdistön yhteyshenkilö