Ohita
K2 on oikea supervitamiini

Tiedote -

K2 on oikea supervitamiini

Tanskalainen Henrik Dam löysi K-vitamiinin 1935, ja hänelle myönnettiin siitä Nobelin palkinto. K-kirjain tulee tanskan sanasta koagulation (hyytyminen). K-vitamiini esiintyy ravinnossa kahdessa eri muodossa, K1 (fyllokinoni) ja K2 (menakinoni). K1:tä on vihreissä kasviksissa ja K2:ta fermentoiduissa maitotaloustuotteissa (rasvaisissa juustoissa, rahkassa) ja nattossa. Juustojen valmistuksessa käytetyt bakteerit syntetisoivat K2-vitamiinia, mutta eri juustojen K2-pitoisuus vaihtelee suuresti, 3– 802 ng/g. Tutkijat suosittelevat K2:ta päivittäin 180-360 mikrogrammaa (µg), mikä edellyttäisi, että söisimme päivittäin vähintään 225–445 g ranskalaista Munster-juustoa tai kaksi kertaa enemmän skandinaavisia juustoja. K2:n biologisesti aktiivisin ja tehokkain muoto on menakinoni-7 (MK7), jonka raaka-aine ravintolisävalmisteissa on japanilaisten aamiaisherkku natto.

Yli 50 vuotta uskottiin, että K-vitamiinilla on merkitystä vain veren hyytymisessä, kunnes 1980-luvulla luustosta löytyi K-vitamiinista riippuvaisia proteiineja, jotka osallistuvat kalsiumin aineenvaihduntaan luustossa ja verisuonten seinämissä. Tämä havainto käynnisti vilkkaan tutkimustoiminnan. Nyt tiedetään, että K2-vitamiini pitää yllä fyysistä kuntoa ja ohjaa ravinnon kalkin luustoon ja estää sitä kertymästä valtimoiden seinämiin.

K2-vitamiini toimii solujen pienoisvoimalaitoksissa, mitokondrioissa, joita se auttaa tuottamaan elimistön tarpeisiin energiaa.

Vaihdevuodet ohittaneiden naisten ja ikääntyvien miesten luusto haurastuu ja valtimoiden kalkkiutuminen lisääntyy, mikä liittyy K2-vitamiinin piilevään puutteeseen; se voidaan korjata helposti nauttimalla K2-vitamiinia ravintolisänä. Japanissa K2-vitamiinia suositellaan virallisesti luukadon ehkäisyyn ja hoitoon, mutta EU:n komissio on hyväksynyt terveysväittämät "K-vitamiini edistää luiden pysymistä normaaleina" sekä "edistää veren normaalia hyytymistä", joita saa käyttää K-vitamiinivalmisteiden markkinoinnissa. K2-vitamiinin teho paranee, kun sitä nautitaan yhdessä C- ja D-vitamiinien kanssa.

Syksyn uutuus on Tri Tolonen K2-vitamiini, jonka sisältämä K2-vitamiini on kaikkein aktiivisin muoto menakinoni-7. Lisäksi valmiste sisältää D3-vitamiinia joka toimii aktiivisesti K2-vitamiinin kanssa, sekä C-vitamiinia joka edistää normaalia kollageenin muodostumista verisuonten normaalia toimintaa varten.

Kirjoittaja: Tohtori Matti Tolonen

Tri Tolonen K2 Super 100 µg + D- ja C-vitamiini 60 tabl.

OVH noin: 19 € 60 tabl.

Terveyskaupat, luontaistuoteosastot ja apteekit

Tuotenäytteet ja lisätiedot: kuluttajapalvelu@midsona.fi

Puh. 020 743 4755

Aiheet

Kategoriat


Midsona on yksi Pohjoismaiden johtavista luonnolliseen itsehoitoon keskittyvistä yrityksistä. Toimintamme perustuu pitkään kokemukseen ja ammattitaitoon toimialallamme sekä edustamiimme hyvin tutkittuihin ja luotettaviin tuotteisiin.

Yhteyshenkilöt

Mariel Eklund

Mariel Eklund

Lehdistön yhteyshenkilö
Johanna Ronkainen

Johanna Ronkainen

Lehdistön yhteyshenkilö