Ohita
Vältä hiertymiä kesäjuhlissa - 5 yksinkertaista vinkkiä Compeedilta

Tiedote -

Vältä hiertymiä kesäjuhlissa - 5 yksinkertaista vinkkiä Compeedilta

Häät, juhannusjuhlat tai loma uusissa kengissä? Omasta kokemuksesta ehkä tiedät, miten kipeät jalat voivat häiritä juhlia – nyt kun alkaa auringon, lämmön ja hankausten sesonki. Compeed 5 yksinkertaisen tempun avulla voit säästää jalkasi, juhlat ja loman!

Rakkuloita ja hiertymiä esiintyy useammin kesällä, jolloin lämmin ja kostea ilma saa jalat turpoamaan ja kengät puristavat tavallista enemmän. Lisäksi hikoilemme enemmän kesällä. Olemme Compeedilla hiertymien ehkäisyn asiantuntijoita, jotta voit nauttia kesästä rauhassa.

5 yksinkertaista vinkkiä

1. Uudet kengät? Muista, että lämpimät jalat turpoavat ja tarvitsevat enemmän tilaa kengissä. Varo ostamasta liian pieniä kenkiä.


2. Kuiva iho on herkempi ärsytyksille kuin terve ja joustava iho. Rasvaa jalkasi joka ilta ennen nukkumaanmenoa.


3. Ohuet kesäpohjalliset kengissä voi auttaa imemään kosteutta ja vähentämään siten hankausriskiä.

4. Käytä kenkiä jo noin viikkoa ennen juhlia tai aktiviteettia. Myös hankauslappujen käyttö voi estää rakkuloiden syntymistä.

5. Ota mukaan hankauslaastareita juhliin, lomalle, vaellukselle tai muuhun aktiiviseen menoon. Käytä hankauslaastareita suojaamaan jalkojasi heti, kun tunnet arkuutta tai punoitusta.

”Sekä valmistujaiset että häät ovat juhlallisia tilaisuuksia, jolloin kenkien hankaus on viimeisenä mielessä. Näissä tilaisuuksissa käytetään usein uusia tilasuutta varten hankittuja kenkiä. Compeed auttaa keskittymään juhliin kenkien hiertämisen sijaan", sanoo Jenny Evertsson, Compeedin pohjoismainen brändipäällikkö.

Rakkulan muodostuminen

Suurin osa hiertymistä syntyy, kun iho hankautuu toistuvasti kenkiä ja sukkia vasten. Vaurioitunut ylempi ihokerros irtoaa alla olevasta kudoksesta nesteen kertyessä ja muodostaessa jännittyneen kuplan - rakko on syntynyt. Rakkulan kehittyminen on nopeaa, mutta sen paraneminen voi kestää useita päiviä tai jopa viikkoja. Ja jos rakkula repeytyy, haava voi tulehtua, mikä johtaa vielä suurempaan kipuun.

Kesäkuukausina hankautumisriski kasvaa, kun jalat turpoavat. Tämä johtuu siitä, että keho yrittää kesähelteellä alentaa ihon lämpötilaa lisäämällä verenkiertoa, minkä seurauksena jalat turpoavat.

Useita laastarikokoja

Compeedin hankauslaastareita on saatavilla useassa eri koossa ja muodoissa, kantapäälle, varpaille, jalan sivulle ja alle sekä erikoisversio korkokenkiin. Lisätietoja on saatavilla Compeedin verkkosivuilla. Tuotteita on saatavilla apteekeista ja ruokakaupoista.

Linkit

Aiheet

Kategoriat


Midsonan laaja tuotevalikoima on kaikille, jotka haluavat huolehtia päivittäisestä hyvinvoinnistaan.

Midsona on eurooppalainen, Pohjoismaiden johtava luomu- ja terveystuotteiden valmistaja. Visiomme on nousta Euroopan johtaviin yrityksiin toimialallamme. Tarjoamme kattavan ja luotettavan tuotevalikoiman Pohjoismaiden johtavia luomuelintarvikkeita sekä terveys-, itsehoito- ja hygieniatuotteita. Tuotekehityksemme on jatkuvaa ja kaiken keskiössä on sinun hyvinvointisi ja terveytesi. Tuotemerkkimme tunnistetaan laajasti ympäri Pohjoismaita ja Suomessa valikoimamme on laajasti saatavilla päivittäistavarakaupoista, tavarataloista, luontaistuotekaupoista, verkkokaupoista sekä apteekeista.

Yhteyshenkilö/-t

Mariel Eklund

Mariel Eklund

Lehdistön yhteyshenkilö
Johanna Ronkainen

Johanna Ronkainen

Lehdistön yhteyshenkilö