Ohita
Älä tule kevätväsymys - Salus nestemäiset rautavalmisteet auttavat vähentämään uupumusta

Tiedote -

Älä tule kevätväsymys - Salus nestemäiset rautavalmisteet auttavat vähentämään uupumusta

Rauta on elimistön tärkeä hivenaine, jota aikuisen ihmisen kehossa on 2-5 grammaa. Raudan riittävä saanti on elimistölle välttämätöntä. Rautavarastot ehtyvät vaivihkaa, mutta raudanpuutteen haitat alkavat näkyä viimeistään sitten kun raudanpuuteanemia kehittyy. Tutkimusten mukaan raudanpuute heikentää suorituskykyä jo ilman anemiaa, koska raudanpuute häiritsee energiantuotantoon liittyvien entsyymien toimintaa. Raudanpuutteen mahdollisia oireita ovat mm. väsymys, kalpeus, hermostuneisuus ja hengästyminen sekä jopa alakuloinen mieliala koska rauta osallistuu aivojen dopamiiniaineenvaihduntaan. Ihon kuivuminen ja hiusten lähtö voivat myös liittyä riittämättömään raudan saantiin.

Paljonko rautaa tarvitaan

Kehon raudankuljettaja transferriini pystyy parhaimmillaan kuljettamaan 12 mg rautaa kerrallaan. Yleensä tästä kapasiteetista on käytössä vain 30 %, mutta mitä suurempi on raudan tarve, sitä suurempi prosenttiosuus saadusta raudasta käytetään. Transferriinin pienen kuljetuskyvyn vuoksi raudan imeytyminen on tehokkainta, jos rautavalmisteen annostus on pieni ja se  otetaan kahdessa erässä.

Salus nestemäiset rautavalmisteet imeytyvät hyvin

Salus Floradix sekä gluteeniton, hiivaton ja makeuttamaton Salus Floravital ovat nestemäisiä, hyvänmakuisia ja säilöntäaineettomia täysmehu-yrttiuutevalmisteita, jotka sisältävät kaksiarvoista rautaglukonaattia. Rauta imeytyy ohutsuolen yläosassa, jossa pH-arvo on 5–7. Kaksiarvoinen rauta imeytyy tällaisissa olosuhteissa hyvin. Lisäksi kaksiarvoisen raudan imeytyminen on parasta, jos se on orgaanisessa muodossa.

Eivät aiheuta vatsavaivoja

Nestemäiset rautavalmisteet sopivat useimmille, eivätkä yleensä aiheuta vatsavaivoja. Floradixin ja Floravitalin yrttiuutteet ehkäisevät rautavalmisteista yleisesti johtuvaa ummetusta. On hyvä varmistaa, että rautavalmisteessa on mukana C-vitamiinia, joka edistää raudan imeytymistä. Raudan imeytymistä edistävät myös B-vitamiinit, jotka ovat tärkeitä raudan kuljettamiselle. B12- vitamiinia ja foolihappoa tarvitaan myös hemoglobiinin muodostumiseen. B-ryhmän vitamiinit auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta.

Salus Floradix 500 ml ja 250 ml          OVH: 500 ml n. 24 €       250 ml n. 14 €

Salus Floravital 500 ml ja 250 ml        OVH: 500 ml n. 24 €        250 ml n. 14 €

Apteekit, terveyskaupat ja -osastot

Lisätiedot ja tuotenäytteet: kaisa.mikkola@midsona.fi

Aiheet

Tunnisteet


Midsona on yksi Pohjoismaiden johtavista luonnolliseen itsehoitoon keskittyvistä yrityksistä. Toimintamme perustuu pitkään kokemukseen ja ammattitaitoon toimialallamme sekä edustamiimme hyvin tutkittuihin ja luotettaviin tuotteisiin.

Yhteyshenkilö/-t

Mariel Eklund

Mariel Eklund

Lehdistön yhteyshenkilö